Att berätta om år 2010

2010-10-30
Det var fasligt vad tiden går fort när man har "roligt". Sommaren rusade iväg och semestern fick jag ägna åt att formatera och installera om båda mina datorer medan frun åkte till Thailand på en månad.
Höstens fotbollsspel blev en pers och hoppet for mellan hopp och förtvivlan hinnan den stannade vid hopp. Vi kom 2:a i år, som också var vår målsättning för åt BeleBarkarby var det inget vi kunde göra åt. Det insåg vi redan innan serien startade. Hur som helst kom vi 2:a och i år hade SvFF återinfört kval till 3:an. Jag missade sista och avgörande matchen mot BlueHill, som vi slog med 5-3, för min far fyllde 80 år och jag befann mig med släkten i Härnösand.
Ja så drog då kvalet igång med match på Gotland dem 9 okt mot FG 86 som tidigare i veckan förlorat direktkvalet till 3:an mot ett av alla Uppsalalag. Vi vann åter med 5-3 efter att vi legat under med både 0-1 och 1-2. Göran gjorde de tre sista målen.
I vår andra match spelade vi hemma mot Enköpings IS som i sin första match förlorade mot Spånga IS med 1-2. Matchen slutade 1-1 efter det att åter igen Göran gjort mål. Denna gång i den 92:a min och matchens sista spark. Denna kvittering var nog så viktig då den nu endast krävdes seger mot Spånga för att få spela i 3:an nästa år och vi slapp därmed en eventuell målskillnadsaffär. Spånga slog nämligen FG 86 med 5-0.
Så kom då den sista och direkt avgörande matchen, om en plats i DIV 3 nästa år, mot Spånga. Vi saknade idag fyra av de 11 spelare som startade matchen mot Enköping och fick "bara" ihop tre ersättare av sju möjliga varav Herr Graners inte har tränat den sista månaden. Som sig bör när vi har de viktigaste matcherna i Viggans historia så lös jag med min frånvaro. Vilket kan vara bra för hjärtat och hälsan, hehehe. Jag hade sedan i augusti bokat upp en supporterresa med svenska Tottenhams supportrar denna helg och befann mig i London och kvalet skulle efter alla direktiv vara färdigspelat den 17 okt!!!. Hur som helst så gjorde vi vår bästa match när det som bäst behövdes. Vi vann med 3-0 och det känns verkligen helt främmande och osannorligt att det gick vägen och att vi spelar i 3:an nästa år. Idag fyller också Viggbyholms IK 80 år och vi har aldrig haft ett sådant framgångsrikt år. Först lilla Silver (3:a) i Futsal-SM och sedan uppflyttad till DIV 3 nästa år. GRATTIS.
I London träffade jag och Milax tipsligan från Täby (14st) med bl.a. Dennis, Henka, Lasse, Pecka, Klasse, Igge, Göran. Vi stötte senare på varandra när vi landade på Arlanda.

2010-06-20
Idag hade Viggbyholms IK´s seniorfotboll sitt bidrag till VIK´s 80-årsjubileum med en miniturnering mot AIK´s och Djurgården´s veteraner och några yngre. Djurgården vann och AIK kom sist. Prisutdelare var ingen mindre än Tumba. Se bilder under "Sport"

2010-06-13
Mycket har hänt sedan sist. I Stockholm cupmatchen mot Bele Barkarby förlorade vi med 1-4 trots massor av målchanser. Deras målvakt räddade dem, enligt deras hemsida. Serien drog igång den 17 april och vi har hunnit med 10 matcher nu och däribland den smärtsamma förlusten mot Bele Barkarby med 2-6. Ytterliggare en förlust har inkasserats med 0-1 mot Sundbyberg. Lika dålig den men vi har ändå vunnit 5 matcher av de sex senaste och ligger ensam tvåa nu. Hela 7 poäng efter Bele.
I dag regnar det så då får jag lite tid med hemsidorna, mellan VM-matcherna, hehehe.
Har varit på Elis 1-årskalas i Gävle, träffat lillsyrran med familj i Stockholm, Linns student och lite annat smått och gått. Frun jobbar mest hela tiden så jag har tid med lite av varje ändå - som fotboll, ishockey o hemsidor!!!

2010-03-20
Sedan senast har vi spelat Stockholm cupmatchen mot Sollentuna, som började med att sätta sin bonusstraff. Under första halvlek vände vi till 3-1 för att släppa in ett mål i slutet av halvleken, 3-2 i halvtid. I andra halvlek kvitterade Sollentuna till 3-3 men vi kunde sedan avgöra och gå ifrån till 6-3. Den 10 april möter vi seriekollegan Bele Barkarby i nästa omgång. Kan bli en värdemätare på hur lagen står inför serien. Ska Bele Barkarby vinna serien i år? Vi får se. Många tror det.
I dag åker vi till Uppsala för att beskåda bandyfinalen i morgon. Det blir min 14:e final i rad!!!
Nästa vecka åker vi på träningsläger i Västerås, torsdag till söndag. Vi har 2 matcher bokade på lördagen, IK Franke U och BK 30. Seriepremiären sker den 17 april mot Blue Hill på Hägernäs konstgräs kl. 13.00.

2010-02-14
Jaaaaaaaaaaaarrrååååååååååååååå vi blev 3:a i Futsal-SM och erhöll lilla silver från Svenska FF. Trots en hel del problem med laget innan lyckades vi med bedriften att bli 3:a. Till semin mot Skövde AIK, som vi efter 2-0, 3-4 förlorade med 4-9, saknade vi sjuka Grauers och Nizze. Tejpade vrister fick göras på Victor, Thuna och Bragi. Till matchen om 3:e pris mot IFK Motala, som vi vann med 8-1, försvann Göran - utvisad i semi och Victor. Istället kom magsjuke Grauers med istället och det var aldrig något snack om vem som skulle vinna 3:e prismatchen.

Planketten Lilla silver

På Lördag den 20:e börjar fotbollssäsongen på allvar med meatch i Stockholm cup mot Sollentuna som har 1 straff upp på oss. De åkte ur vår serie förra året. Därav 1 straff på oss.

2010-01-31
Den andra regiongruppspelet i Futsal-SM har spelats. Det blev Falun och den 30 januari. Vi vann den första och så viktiga matchen mot Robertfors IK med 5-1 men den andra matchen mot Kolsva förlorade vi med 4-5 som Robertfors hade besegrat i öppningsmatchen med 6-3. Vi hade råd att förlora med 3 mål och ändå ta oss till SM-slutspelet i Futsal, på målskillnad, som spelas den 13 februari i Solna. Så vi har "hemmaplan" denna gång med en kort resa. Övriga lag denna lördag blir IFK Motala, Vimmerby IF och IFK Skövde. Detta är den största händelsen i Viggbyholm IK´s historia, om man nu bortser för den nya sektionen Casting som förra året kom från IFK Täby. Här finns en hel del meriter med bl.a. EM- och VM-medaljer.

2010-01-20
Så har då den första regiongruppspelet i Futsal-SM spelats. Det gick bra för oss. Vi vann den första och så viktiga matchen mot Norrköping IF Bosna med 5-2 och den andra mot Visby AIK med 13-2. Bosna var tippade att gå till semi!!! Regiongruppspel två går av stapeln den 30 januari i Falun alt. 31 januari i Hofors. Få se vad det blir efter lottningen efter helgen, då alla regiongruppspel ett är färdigspelade.

2010-01-07
Det gick bra i Nike cup även denna dag. Vi vann 1/4-delen mot Mälarhöjdens IK med 3-1 men i semifinalen blev det stryck mot Falcao futsal med 3-6 efter 3-3 en lång bit in i matchen. Trots förlusten så kan vi glädjas åt att vi den 16 jan ska få spela gruppspel i kvalet till SM i Futsal. Detta tack vare att Falcao vann finalen och vi placeras där med som 3:a i hela Nike cup. Motståndare i kvalet blir Norrköping IF Bosna och Visby AIK.

2010-01-05
Det gick bra i Nike cup. Först vann vi 1/16-delen mot Stuvsta med 2-1 och i 1/8-delen vann vi mot Stockholm Futsal Club med 7-6, efter straffar. Vid full tid stod det 1-1, efter det att vi kvitterat med c:a 30 sek kvar.
Imorgon spelar vi 1/4-delen mot Mälarhöjdens IK, som är nykomlingar i DIV 3 i år.

2010-01-02
Så har då 2000-talets första decennium avverkats. Få se vad nästa kan medföra.
Har en massa kort som jag ligger efter med och som jag måste få ordning på. Hoppas innan sommar. Det börjar närma sig 1 500 bilder. Det tar tid.
Imorgon spelar vi 1/16 mot Stuvsta i Nike cup.